Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Jordbær-millefeuille
21. september 2023
Af:
Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Millefeuille betyder "tusind lag" og hentyder til de fine, tynde lag af smag og lækre sager. Her får du den i en lækker version med jordbær
4 personer
Tid i alt 40 min
Det skal du bruge
4 plader fillodej
50 g smør
flormelis
25 g pistaciekerner
½ kg jordbær
½ dl flormelis
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk limoncello eller konc. lemonade
2 spsk hakkede mynteblade
Pynt
pistaciekerner
mynte
Sådan laver du jordbær-millefeuille
Skær hver fillodejplade i 12 lige store firkanter.
Pensl pladerne med smeltet smør og drys med sigtet flormelis.
Læg fire små filloplader oven på hinanden og drys den øverste med finthakkede pistaciekerner.
Bag de tynde kager sprøde og gyldne i ca. 8 min. ved 175 grader og afkøl på bagerist.
Skyl og nip bærrene, skær dem i skiver og drys med flormelis.
Pisk mascarpone, fløde, limoncello og mynteblade til en let og luftig creme.
Læg kagerne i lag med creme og bær.
Pynt:
Pynt med pistacienødder og mynte, og servér straks.
Velbekomme!
Se også
Mad
10 desserter med jordbær
Læs mere om:
jordbær
|
desserter
|
bærdessert
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Mad
Mad
Marengs-spøgelser til Halloween
Læs også