Mad
14. september 2017Græsk pastasalat
Pastasalaten er tilbage – i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem mandagsmad, når det er bedst. Her får du opskriften på en skøn græsk pastasalat
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Græsk pastasalat
Tid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 300 gram tørret pasta, f.eks. konkylier eller penne 3 spsk. olivenolie saft af 1 citron ½ spsk. tørret oregano salt og friskkværnet peber 200 g cherrytomater eller almindelige tomater 1 agurk 1 rød snackpeber 1 glas kalamata-oliven 1 glas artiskokhjerter i olie 1 dåse kikærter 150 græsk feta 1 håndfuld frisk basilikum
PRØV OGSÅ: Pastasalat med artiskok og basilikum
Opskrift - sådan laver du græsk pastasalat
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Fjern kernerne fra snackpeberen; skyl den, og skær den i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene. Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand. Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med finthakket basilikum. Tip: Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld – Få opskriften her
Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her
Torsdag: Gnocchi med svampesauce og citron – Få opskriften her