
Kartoffel-porre-tærte

Foto: Anders Schønnemann
Kartoffel-porre-tærte
Vælg de oste, du bedst kan lide, til tærten. Brug f.eks. også primadonna, cheddar, pecorino eller grana padano
100 g hvedemel
100 g rugmel
1 tsk. salt
125 g koldt smør i terninger
1-2 spsk. koldt vand
smør til formen
ENDVIDERE:
1 lille bagekartoffel
olivenolie
3 porrer
2 æg
1 dl drænet yoghurt
½ dl mælk
salt og peber
100 g taleggio i terninger
50 g revet parmesan
TILBEHØR:
bitre salater
olivenolie og æbleeddike
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen. Ælt smørret i. Saml dejen med en smule iskoldt vand. Sæt dejen koldt i 15-20 minutter.
Smør en form, og pres dejen ned i formen. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden ved 200° i 10 minutter.
Skræl imens kartoflen, og skær den i 2 cm store grove terninger. Rist dem i olie på en varm pande i 6-8 minutter. De må gerne blive let gyldne.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag