Mad
2. juni 2014Rejespyd med chilimayo og agurkesalat
Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften på rejespyd med chilimayo og agurkesalat
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Rejespyd med chilimayo og agurkesalat til 4 personer
Du kan med stor fordel marinere rejerne, dagen før de skal grilles. INGREDIENSER24 stk. sorte tigerrejer (fra frost)3 fed hvidløg3-4 spsk. sød chilisaucesaft af 2 limefrugter6 spsk. smagsneutral olie3 spsk. fiskesauce AGURKESALAT1 agurk3 dl vand9 spsk. lagereddike3 spsk. sukkersalt og friskkværnet peber1 rødløg1 bundt frisk koriander CHILIMAYO10 spsk. god mayonnaise2 spsk. sød chilisauce TILBEHØR250 g jasminrisOpskrift - sådan laver du rejespyd med chilimayo og agurkesalat
1. Tø rejerne op. Bland presset hvidløg, chilisauce, limesaft, olie og fiskesauce i en frysepose. Læg rejerne i posen, og lad dem marinere på køl mindst 1 time. 2. Tilbehør: Kog risene efter anvisning på pakken. 3. Agurkesalat: Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Kog vandet op; rør eddike og sukker i, og afkøl. Smag til med salt og peber. Hak rødløg fint; bland det med agurken, og hæld sukkerlagen over. Drys salaten med koriander ved servering. 4. Chilimayo: Bland mayonnaise og chilisauce. 5. Sæt de marinerede tigerrejer på spyd, og steg dem i 4-5 minutter på en varm grill. Servér med agurkesalat, chilimayo og ris.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Bøffer med avocado-mango-salsa og nye kartofler - Få opskriften her
Grillet laks med mynte-ærte-puré - Få opskriften her
Grillet tunbøf med bønnesalat - Få opskriften her
Grillede grøntsager med basilikumdressing og pasta - Få opskriften her