Denne uges hverdagsopskrifter byder på dejlige grillretter. Her får du opskriften grillet tunbøf med bønnesalat.
4 personer
Det skal du bruge
400 g frisk tun skåret i 4 bøffer
salt og friskkværnet peber
skal af 2 usprøjtede citroner
1 spsk. olivenolie
Bønnesalat
1 rødløg
2 friske røde chilier
saft af 2 usprøjtede citroner
100 g cannellinibønner på dåse
100 g borlottibønner på dåse
8 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 bundt koriander
1 bundt mynte
1 bundt basilikum
Tilbehør
brød
Grillet tunbøf med bønnesalat
Bønnesalat: Pil rødløget, rens chilien, og hak begge dele fint. Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Bland bønnerne med rødløg, chili og olivenolie i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Skyl og hak krydderurterne, og vend dem i bønnesalaten.
Gnid tunbøfferne med salt og peber, fintrevet citronskal og olivenolie på begge sider.
Steg dem på en varm grill i blot 1 minut på hver side. Servér tunbøfferne oven på bønnesalaten med godt brød til.
TIP: Tunbøfferne skal have en flot rosa farve i midten, når de serveres, ellers bliver de for tørre.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.