Mad
9. december 2014

Appelsinmarinerede sild med stjerneanis

Køb saltede sildefileter hos fiskehandleren eller i supermarkedet, og tryl dem om til julens bedste marinerede sild.
Af: Camilla Zarah Lawes og Christine Bille Nielsen
https://imgix.femina.dk/media/article/1449-appelsinmarinerede-sild.png

Foto: Betina Hastoft og Henrik Freek

Appelsinmarinerede sild med stjerneanis til 4 personer

INGREDIENSER 500 g saltede sildefileter APPELSINLAGE skal af 1 usprøjtet appelsin 3 dl friskpresset appelsinsaft 2 dl estragoneddike 350 g rørsukker 5 stjerneanis 5 hele kardemommekapsler 20 hele rosa peberkorn 2 laurbærblade TIL SERVERING godt rugbrød fedt eller smør til brødet bredbladet persille PRØV OGSÅ: Cremede rødbedesild

Opskrift - sådan laver du appelsinmarinerede sild med stjerneanis

1. Først skal sildene udvandes: Læg sildefileterne i en skål med lige dele sild og koldt vand, og lad dem stå i mindst 12 timer i køleskabet (smag på et lille stykke for at tjekke, at de ikke er for salte). 2. Appelsinlage: Skær appelsinskal i tynde strimler uden den hvide hinde. Bland alle ingredienser til lagen i en lille gryde, og kog det sammen i 10 minutter. 3. Tag gryden fra varmen, og afkøl helt. Skær de udvandede sildefileter i grove stykker, og læg dem i et skoldet sylteglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet. 4. Servering: Anret stykker af appelsinmarineret sildefilet på rugbrød smurt med fedt eller smør. Dryp med lidt af lagen, og pynt med persille. PRØV OGSÅ: Orientalske karrysild med peberrod og æbler
https://imgix.femina.dk/madplan_banner_96.png

Læs også