Mad
20. juli 2015Ovnkylling med tomat, squash og kartofler
Madplan for uge 29: Ugens mandagsopskrift er ovnkylling med tomat, squash og kartofler. Få opskriften her
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ovnkylling med tomat, squash og kartofler til 4 personer
Læg alle ingredienserne til aftensmaden i et ovnfast fad, der er pænt nok til også at blive sat på bordet. Så klarer ovnen resten af arbejdet for dig. Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter. DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingeoverlår (eller brystfilet med skind) 250 g daddeltomater 250 g kartofler 1 squash 1 bundt frisk oregano (eller 2 spsk. tørret) 6 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 75 g parmesan TIL SERVERING friskrevet parmesanOpskrift - sådan laver du ovnkylling med tomat, squash og kartofler
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad. Skyl tomaterne, og halvér dem. Skrub kartoflerne, og halvér dem. Skyl squashen, og skær den i ca. 5 cm lange bjælker. Fordel kartofler, squash og tomater mellem kyllingestykkerne. Drys med oreganoblade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Drys kyllingestykkerne med friskrevet parmesan, og sæt fadet i ovnen i 40-45 minutter, eller til kartoflerne er møre, og kyllingestykkerne er gennemstegte. Servér retten direkte fra fadet med mere parmesan til at rive over.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Svinekød i wok med radiser og nudler - Få opskriften her
Onsdag: Pizza med rødbede, gedeost og basilikumolie - Få opskriften her
Torsdag: Bagt torsk og maste kartofler med bacon - Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med stegte kartofler og tomat-æble-salat - Få opskriften her