Udgivet første gang d. 20. juli 2015 Foto: Line Falck
Madplan for uge 29: Ugens torsdagsopskrift er bagt torsk og maste kartofler med bacon. Få opskriften her.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
MASTE KARTOFLER
700 g kartofler
1 lille bundt dild
3 lille bundt purløg
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
200 g bacon
Opskrift - Sådan laver du bagt torsk og maste kartofler med bacon
Maste kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Mas de kogte kartofler let med en gaffel i en skål. Hak dild og purløg fint. Rør kartoflerne sammen med dild, purløg og olie, og krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over. Bag fisken i ovnen i ca. 8 minutter.
Servering: Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en pande. Drys de lune bacontern over kartoflerne, og servér med den bagte fisk.