Squash og auberginer i ras el hanout
Foto: Anders Schønnemann
Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bruges i hele Nordafrika. Den varierer meget i sammensætningen, og min version er aldeles u-autentisk og ydmygt sammensat en kølig dag på Christianshavn.
150 g udblødte kikærter
1 spsk. hakket ingefær
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. cayennepeber
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. fintrevet muskatnød
¼ tsk. stødt nelliker
olie til stegning
1 aubergine i grove terninger
1 squash i grove terninger
3 fed hvidløg i skiver
2 løg i både
3 tomater i terninger
1 dåse kokosmælk, 400 ml
salt
ENDVIDERE:
1 håndfuld plukket koriander
ingefær i julienne
lune naanbrød
Kog kikærterne møre i ca. 40 minutter.
Sautér imens ingefær, koriander, kardemomme, cayenne, allehånde, muskat og nelliker i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom aubergine, squash, hvidløg og løg ved, og steg kort. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i 15-20 minutter. Kom de kogte kikærter i; bring det i kog, og smag til. Servér straks toppet med koriander og ingefær og med lune naanbrød til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER