Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta
Tid: 40 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 20 g gær 4 dl lunkent vand 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 spsk. olivenolie ca. 650 g hvedemel, tipo 00 1 spsk. olivenolie til pensling RØDBEDESAUCE 4 rødbeder, ca. 600 g 3 fed hvidløg ½ dl olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike 1 håndfuld frisk basilikum salt og friskkværnet peber
TOPPING 4 grønkålsstilke 2 tsk. olivenolie 100 g feta 100 g valnødder 200 g stærk pølse, f.eks. Merguez PRØV OGSÅ:
Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse Opskrift - sådan laver du pizza med rødbede, sprød grønkål og feta
1. Tænd ovnen på 250°. Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker, 1 spsk. olie og derefter melet gradvist, til du kan begynde at ælte pizzadejen. Ælt videre på et melstrøet bord, til dejen er smidig og spændstig. Pensl med 1 spsk. olie, og lad den hæve i skålen i ca. 1 time til dobbelt størrelse. 2. RØDBEDESAUCE: Kog rødbederne hele og med skræl i cirka 30 minutter, til de er helt møre. Afkøl let, og smut så skrællen af dem. Blend rødbeder, pillede hvidløgsfed, olie, balsamico og basilikum i en blender eller foodprocessor til en glat sauce. Krydr med salt og peber. 3. Rul pizzadejen ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på en meldrysset bord. Læg bundene på bageplader beklædt med bagepapir, og smør dem med rødbedesauce. 4. TOPPING: Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Vend dem i olie, og fordel dem over pizzaerne. Fordel smuldret feta, valnødder og små stykker pølse over pizzaerne. Bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til bunden er sprød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her
Onsdag: Marokkansk grøntsagsgryde - Få opskriften her
Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her
Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her