Hvis du er lige så skør med chokolademousse, som vi er, så prøv denne klassiske chokolademousse. Den er let, luftig og smelter på tungen!
10 stk
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
200 g mørk chokolade 70 %
50 g blødt smør
9 æggehvider, evt. pasteuriserede
125 g sukker
6 æggeblommer, evt. pasteuriserede
Pynt
50 g hakket mørk chokolade
Sådan laver du chokolademousse
Smelt chokolade og smør over et vandbad.
Pisk æggehviderne skummende; tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed.
Vend æggeblommerne i, lidt ad gangen, i chokolademassen, og rør til en ensartet masse.
Kom derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet.