chokolademousse opskrift
Desserter

Chokolademousse classic

7. juli 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Hvis du er lige så skør med chokolademousse, som vi er, så prøv denne klassiske chokolademousse. Den er let, luftig og smelter på tungen!
10 stk
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 50 g blødt smør
  • 9 æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 125 g sukker
  • 6 æggeblommer, evt. pasteuriserede

Pynt

  • 50 g hakket mørk chokolade

Sådan laver du chokolademousse

  1. Smelt chokolade og smør over et vandbad.
  2. Pisk æggehviderne skummende; tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed.
  3. Vend æggeblommerne i, lidt ad gangen, i chokolademassen, og rør til en ensartet masse.
  4. Kom derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
  5. Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
  6. Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet.
  7. Pynt: Drys med chokolade – og NYD!

Inspiration til andre desserter i glas

Læs også