Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig til en af havets store guldklumper...
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
10 store kammuslinger, frosne
1 citron
1 lime
Salt og peber
Thaibasilikum
Kørvel
Brøndkarse
Olivenolie med citron, fx fra Monini
4 spsk økologiske sesamfrø
Opskrift - sådan laver du citrusmarinerede kammuslinger
Tag kammuslingerne ud af fryseren et par timer inden tilberedning.
Skær de halvfrosne muslinger i tynde skiver.
Riv skallen af citrusfrugterne med et juliennejern og pres saften i en skål.
Læg kammuslingeskiverne på et fad og dryp med citrussaft, salt og peber.
Pynt kammuslinge-carpaccioen med krydderurter, dryp med citronolie og drys med sesamfrø og citrusskal.
Forbered gerne de citrusmarinerede kammuslinger et par timer inden servering og lad dem trække på køl.
Krydderurterne skal først anrettes lige inden servering.