Opgradér de klassiske tarteletter til luksustarteletter med lækkert fyld af kammuslinger og rejer. Få opskriften her!
8 personer
INGREDIENSER
60 g smør
60 g hvedemel
2 dl hvidvin
6 dl fiskefond
2 dl piskefløde
2 dl ærter (fra frost, optøede)
salt og friskkværnet peber
8 kammuslinger
lidt olie til stegning
200 g pillede rejer
1 stor håndfuld dild
8 tarteletter
Luksustarteletter med kammuslinger og rejer
Smelt smørret i bunden af en gryde, og drys melet på. Lad det koge sammen til en tør dej. Hæld vin på og derefter fiskefond, lidt ad gangen. Pisk/rør i saucen, mens den koger op.
Tilsæt fløde og ærter, og bring saucen i kog. Lad den koge i 1 minut, eller til melsmagen er helt væk. Smag til med salt og peber. Tilsæt mere fond efter behov – saucen skal ende med at være tyktflydende.
Steg kammuslingerne i lidt olie på en glohed pande i 1 minut på den ene side og 30 sekunder på den anden. Skær dem herefter ud i halve eller kvarter.
Vend rejer og plukket dild i saucen, og varm den igennem. Tilsæt så kammuslingerne.
Servering: Lun tarteletterne, og fyld dem med saucen. Pynt med dild og evt. et par rejer.