En opskrift af Timm Vladimir der kombinerer den perfekte balance af det søde, syrlige og friske
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Tærtebunde
150 g hvedemel
85 g smør
35 g flormelis
1 æggeblomme
4 tærteforme (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)
Marengs
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 creme brulé-brænder
Pynt
300 g jordbær
4 spsk. lemoncurd
Sådan laver du små jordbærtærter med lemoncurd og marengs
Tærtebunde: Kør mel, smør og flormelis i en foodprocessor til en ensartet konsistens. Tilsæt æggeblomme, og kør kort, til dejen netop har samlet sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og fordel den i smurte tærteforme.
Læg et stykke bagepapir over bundene, og bag dem i 6 minutter. Fjern bagepapiret, og bag bundene i yderligere 12-14 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Marengs: Pisk hviderne stive i en skål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk i 5-10 minutter, til sukkeret er helt opløst, og marengsen er stiv og blank. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Fordel lemoncurd i tærtebundene, læg jordbær ovenpå, og sprøjt marengs over. Brænd dem let med en creme brulé-brænder, og servér straks.