Muffins med rabarber og ribs
Af Susanne Palmqvist 07/16/2013 - 00:00
Muffins (15 stk.)
INGREDIENSER
RABARBERKOMPOT
375 g vinrabarber
100 g ribs (evt. frosne)
175 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. æbleeddike
MUFFINS
5 dl (325 g) hvedemel
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 dl rørsukker
2 dl yoghurt naturel
75 g smeltet smør
1 æg
TOPPING
100 g blødt smør
50 g flormelis
200 g flødeost (fuldfed)
vaniljekorn
PYNT
friske bær eller lyserødt krymmel
TILBEHØR
resten af rabarberkompotten
Opskrift - sådan laver du muffins med rabarber og ribs
1. Skær rabarberne i korte stykker. Damp dem med eddike, vanilje og sukker, til de akkurat er bløde. Kom ribsene i; kog det ind, smag til, og lad det køle helt af.
2. Dej: Kom de tørre ting i én skål og de våde i en anden. Rør de to ting sammen. Vend forsigtigt ca. 3 dl rabarberkompot i dejen, så det danner striber.
3. Fordel dejen i papirmuffinforme i en fast muffinform. Bag muffins midt i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter, til de akkurat er faste.
4. Pisk smør og florsukker godt sammen, og pisk derefter flødeost og lidt vanilje i. Fordel det på muffins med en kniv eller sprøjtepose. Pynt muffins efter smag.
FLERE OPSKRIFTER PÅ MUFFINS
Muffins med blommer og chokolade