Muffins med citron
Foto: Bjørn Jakobsen
Muffins med citron og kvark
Mmmm muffins hele dagen...
Det skal du bruge:
Citronmuffins med kvark
Tid: 40 min.
Ca. 8 stk.
Muffins:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 æg
½ dl mælk
1½ dl sukker
150 g smør
1½ tsk vaniljesukker
Skal af 1 økoappelsin
Skal af 1 økocitron
Desuden:
Smør til pensling
50 g mandelflager
1½ dl kvark
1 spsk citronsaft
½-1 spsk honning
Prøv også: Lækre gutenfri muffins
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Rør ingredienserne til dine muffins til en ensartet dej. Riv og rør citrusskal i.
Fordel dejen (den er ret flydende) i smurte muffinforme og bag i ovnen i 25 min.
Drys mandelflager på efter 10 min., eller lige inden kagerne er færdigbagte.
Smag kvark til med citronsaft og honning.
Skær en lille firkant i toppen af de nybagte muffins med en teske. Kom lidt kvark i og læg toppen på.
Server evt. med hjemmelavet citrusmarmelade (se opskrift).
Citrusmarmelade
Tid: 40 min. + kogeog trækketid
Det skal du bruge:
3 økoappelsiner
1 økocitron
2½ dl kogende vand
4½ dl sukker
¼ tsk citronsyre
Atamon
Sådan gør du:
Skær citrusfrugterne i tynde skiver evt. på en skæreplade på foodprocessoren og kom dem i en lille gryde, hæld kogende vand over og lad det trække i 3 timer.
Kog det i 30 min. og sæt i køleskabet i ca. 10 timer eller natten over.
Kog op igen med sukker og lad det simre uden låg i 45 min.
Tag gryden af varmen, tilsæt citronsyre og hæld marmeladen i et Atamonskyllet glas.
Opbevares i køleskabet i en uge.
Her er opskrifter på både søde og salte muffins:
MELLEMMÅLTID:Citronmuffins med kvarkFROKOST:
Muffins à la æg og baconSNACK:
Muffins med chorizopølseMIDDAG:
Grøntsagsmuffins