Muffins med chorizopølse
Foto: Bjørn Jakobsen
Muffins med chorizo, der er skøn som snack
Mmmm muffins hele dagen...
Prøv også: Muffins med espresso
Muffins med chorizopølse
Tid: 30 min.20 stk.
Her er brugt en mindre muffinform (½ dl), da de er gode som lille snack med hjemmelavet basilikumpesto.
Det skal du bruge:
120 g mel
½ tsk bagepulver
½ spsk havsalt
3 æg
2½ dl yoghurt
eller A38 0,1%
2 spsk basilikumpesto - se evt. opskrift nedenfor
50 g oliven
8-10 chorizobrunchpølser, evt. fra Slagter Lampe (www.slagterlampe.dk)
Smør til pensling
50 g revet cheddar
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør melet med bagepulver, salt, æg, yoghurt og pesto.
Hak olivenerne fint og vend dem i dejen.
Skær chorizopølserne i skiver. Hak halvdelen groft og vend dem i dejen.
Fordel dejen i smurte lidt mindre muffinforme og pynt med et par pølseskiver og revet cheddar.
Bag de små muffins i ovnen 15 min. og server dem lune evt. med hjemmelavet basilikumpesto og resten af cheddaren.
TIP
Har du ikke tid eller lyst til selv at lave pesto, køber du bare en på glas eller erstatter den med lidt olivenolie.
Basilikumpesto
Det skal du bruge:
3 bdt basilikum,
ca. 60-70 g
40 g pinjekerner
40 g parmesan
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Salt, kværnet peber
Sådan gør du:
Blend ingredienserne og smag til. Hæld pestoen på glas og opbevar på køl.
Den er også lækker til lidt godt italiensk brød og pølse.
MELLEMMÅLTID:Citronmuffins med kvark FROKOST:
Muffins à la æg og bacon SNACK:
Muffins med chorizopølse MIDDAG:
Grøntsagsmuffins