Julebiscotti
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: venligst udlånt af Rosendahl
Julebiscotti
(tid: 15 min. + Bagning ca. 20 min. + 25 min. Ca. 30 stk.)
1 spsk vaniljesukker med ægte
vanilje (f.eks. Dr. Oetkers)
2 æg str. L
250 g hvedemel
1 tsk salt
50 g smuttede mandler
100 g soltørrede tranebær
½ dl sukker
1 tsk stødt kanel
Energi pr. kage: 73 kcal.
Fordelt på: protein 9%,
kulhydrat 76%, fedt 15%
2. Bland mel, salt, mandler og tranebær.
3. Rør melblandingen sammen med æggesnapsen og kom lidt vand ved, hvis dejen er for tør. Ælt dejen sammen.
4. Tril dejen til lange stænger, ca. 4 cm bredde og 3 cm høje.
5. Bland sukker og kanel, rul stængerne heri og læg på en bageplade med bagepapir.
6. Bag stængerne ved 180 grader i ca. 20 min. Tag kagerne ud, afkøl og skær dem i skiver på skrå.
7. Læg kagerne på bagepladen og bag dem igen, til de er sprøde og tørre ved 125 grader i ca. 25 min.
8. Afkøl og opbevar i en lufttæt beholder.
Her er 6 opskrifter på juleguf i den sunde ende - velbekomme!
Daddel- ogabrikosguf Julebiscotti Trøfler Kanelfingre Müslikugler Svesketrøffel