Mad
28. november 2011

Kanelfingre

Hjemmelavede kanelfingre, som du trygt kan nyde et par stykker af - for uden søde sager, er det ikke rigtig jul.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/0b536c7da7e741389fb32869bb02ba6c.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Hjemmelavede kanelfingre, som du trygt kan nyde et par stykker af - for uden søde sager, er det ikke rigtig jul.

Kanelfingre (40 stk., tid 15 min.)

Ingredienser Fremgansmåde 2 æg str. L
250 g sukker
2 tsk stødt kanel
250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
1 spsk smør
100 g mørk chokolade

Energi pr. kage: 69 kcal.
Fordelt på: protein 7%,
kulhydrat 74%, fedt 19%

1. Pisk æg, sukker og kanel luftigt og skummende.

2. Sigt mel samt hjortetaksalt og rør det i æggemassen sammen med blødt smør.

3. Tril dejen til lange tynde pølser og skær dem i mindre stykker. Læg dem med afstand på en bageplade og bag kagerne 8-9 min. ved 200 grader. Afkøl på rist.

4. Dyp spidsen af de afkølede kager i smeltet chokolade, og opbevar dem i kagedåse, når chokoladen er helt stivnet

Her er 6 opskrifter på juleguf i den sunde ende - velbekomme!

Daddel- og
abrikosguf
Julebiscotti Trøfler Kanelfingre Müslikugler Svesketrøffel

Læs mere om:

Læs også