Mad
28. november 2011Kanelfingre
Hjemmelavede kanelfingre, som du trygt kan nyde et par stykker af - for uden søde sager, er det ikke rigtig jul.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Hjemmelavede kanelfingre, som du trygt kan nyde et par stykker af - for uden søde sager, er det ikke rigtig jul.
Kanelfingre (40 stk., tid 15 min.)
Ingredienser Fremgansmåde 2 æg str. L250 g sukker
2 tsk stødt kanel
250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
1 spsk smør
100 g mørk chokolade
Energi pr. kage: 69 kcal.
Fordelt på: protein 7%,
kulhydrat 74%, fedt 19%
2. Sigt mel samt hjortetaksalt og rør det i æggemassen sammen med blødt smør.
3. Tril dejen til lange tynde pølser og skær dem i mindre stykker. Læg dem med afstand på en bageplade og bag kagerne 8-9 min. ved 200 grader. Afkøl på rist.
4. Dyp spidsen af de afkølede kager i smeltet chokolade, og opbevar dem i kagedåse, når chokoladen er helt stivnet
Her er 6 opskrifter på juleguf i den sunde ende - velbekomme!
Daddel- ogabrikosguf Julebiscotti Trøfler Kanelfingre Müslikugler Svesketrøffel