Opskrift med chokolade: Chokolademousse - den perfekte dessert
foto: Bjørn Jakobsen
Chokolademousse - den perfekte dessert
Chokolademousse er den helt perfekte dessert til din store fest. Og det smarte med chokolademousse er, at du sagtens kan lave den skønne dessert i forvejen, så du ikke står med madlavningen i sidste øjeblik, inden gæsterne kommer.
Denne opskrift på chokolademousse rækker til cirka 6 personer
Ingredienser
200 g mørk chokolade, 70%
2 spsk pulverkaffe
50 g usaltet smør
2 spsk honning
½ l piskefløde
3 past. æggehvider
2 past. æggeblommer
6 chokoladecigarer
2 spsk kakaopulver
Sådan laver du chokolademousse
Hak og smelt chokoladen over vandbad. Rør kaffen ud i 2 spsk kogende vand. Rør smør, honning og kaffe i chokoladen og lad den afkøle på køkkenbordet.
Pisk æggehviderne stive i én skål, fløden i en anden. Vend forsigtigt æggeblommerne i chokoladeblandingen og fold halvdelen af æggehviderne i.
Vend halvdelen af flødeskummet i og fold til sidst resten af æggehviderne i moussen. Sæt resten af flødeskummet i køleskabet til pynt.
Fordel chokolademoussen i seks glas, stil dem på køl i ca. 5 timer. Pynt med flødeskum, chokoladecigarer og kakao.