Mad
19. december 2013

Opskrift med chokolade: Chokolademousse - den perfekte dessert

En blød og cremet chokolademousse, der smager vidunderligt, og som er den perfekte dessert og afslutning på en dejlig middag
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/51/madsag-choko/2-choko612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Chokolademousse er den helt perfekte dessert til din store fest. Og det smarte med chokolademousse er, at du sagtens kan lave den skønne dessert i forvejen, så du ikke står med madlavningen i sidste øjeblik, inden gæsterne kommer.

Denne opskrift på chokolademousse rækker til cirka 6 personer

Ingredienser

200 g mørk chokolade, 70%
2 spsk pulverkaffe
50 g usaltet smør
2 spsk honning
½ l piskefløde
3 past. æggehvider
2 past. æggeblommer
6 chokoladecigarer
2 spsk kakaopulver

LÆS MERE: Er du blevet fristet til mere chokolade? SØNDAG har samlet 4 fristende chokolade opskrifter, se dem her

Sådan laver du chokolademousse

Hak og smelt chokoladen over vandbad. Rør kaffen ud i 2 spsk kogende vand. Rør smør, honning og kaffe i chokoladen og lad den afkøle på køkkenbordet.

Pisk æggehviderne stive i én skål, fløden i en anden. Vend forsigtigt æggeblommerne i chokoladeblandingen og fold halvdelen af æggehviderne i.

Vend halvdelen af flødeskummet i og fold til sidst resten af æggehviderne i moussen. Sæt resten af flødeskummet i køleskabet til pynt.

Fordel chokolademoussen i seks glas, stil dem på køl i ca. 5 timer. Pynt med flødeskum, chokoladecigarer og kakao.

LÆS MERE: Du kan også bruge chokolademousse i kager, se hvordan her

Læs også