Her er den søde kartofels fordele
foto: Panthermedia
Den ligner lidt en kartoffel, og den har også navn efter en. Den søde kartoffel, som også hedder batat, har faktisk ikke meget med en kartoffel at gøre, selvom den ofte bliver brugt som kartoffelerstatning på de danske middagsborde.
- Den minder mere om en rodfrugt, f.eks. pastinak. Den har et lidt forkert navn, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, til Alive.dk.
LÆS MERE. Elsker du også rodfrugter, så få en masse god ekstra-viden om både gulerødder, rødbeder og knoldselleri lige her
Den søde kartoffel indeholder dog samme mængde stivelse som en kartoffel, og den indeholder faktisk også markant mere sukker - heraf den søde smag og navnet.
Indeholder mere fiber
Til gengæld indeholder den søde kartoffel mere fiber end en almindelig kartoffel.
- Den indeholder tre g fiber pr. 100 g. Det er ikke voldsomt meget, men det er mere fiber, end en kartoffel indeholder. Flere fibre betyder jo, at den mætter mere, forklarer Lisa Bolting om den rødlige spise.
LÆS MERE: Få seks gode tips til at holde dig mæt.
Den søde kartoffel indeholder også godt med beta-caroten, der er en antioxidant, som bl.a. beskytter mod frie radikaler - ustabile molekyler, der kan ødelægge diverse processer i kroppen.
Gratis sunde tips på facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.