Her er en nem og lækker trifli! De lækre portvinssyltede blommer smager skønt med den syrlige mascarponecreme. Triflien kan med fordel tilberedes dagen før.
4 personer
Trifli
500 g blommer
2 dl portvin
4 kardemommekapsler
2 spsk. fint rørsukker
CREME:
250 g mascarpone
kornene fra 1 vaniljestang
fintrevet citronskal fra 1 økologisk citron
2 dl piskefløde, pisket til skum (gem ¼ til pynt)
lidt citronsaft
3 spsk. flormelis
160 g makroner
ca. 1 dl portvin
PYNT:
flødeskum
Trifli med syltede blommer
Udsten blommerne, og skær dem i små stykker på ca. 1 x 1 cm. Kom blommer, portvin, kardemomme og sukker i en kasserolle, kog det op, og lad det koge i 6 minutter. Sluk, og lad blommerne stå i lagen, gerne til dagen efter.
Vend mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen med flødeskummet. Pres lidt frisk citronsaft i, tilsæt flormelis, og vend det sammen til en let creme.
Knus makronerne let, og læg dem i bunden af en serveringsskål eller fire portionsglas. Dryp portvin over, og læg blommerne på makronerne og derefter mascarponecremen. Gentag, og slut af med frugt øverst. Pynt med flødeskum.