Spis den spicy thai-inspirerede salat som den er, eller server den sammen med kogte ris, hvis du er ekstra sulten. Gerne fuldkornsris, så er retten nemlig både sund og lækker
4 personer
INGREDIENSER
1 lille roastbeef, 600-800 g
olie til stegning
salt og peber
Dressing
1-2 røde chilier (efter temperament)
½ dl fiskesauce
1 dl limesaft
1½ spsk. sukker
Salat
1 agurk
1 spidskål
2 rødløg i tynde både
1 stort bundt koriander
evt. ris
Opskrift - Sådan laver du salat med oksekød, spidskål og koriander
Brun roastbeefen godt på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme eller i ovnen ved 165°, til den har en kernetemperatur på 55-57°. Lad den trække, mens du tilbereder resten.
Dressing: Skær chilien i tynde skiver. Rør limesaft med sukker, til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i, og smag til.
Salat: Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Snit kålen fint, og vend agurk, kål, løg og koriander med dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter, og servér den, som den er, eller med ris til.
Skær stegen i tynde skiver, og vend kødet i dressingen lige inden servering.
Tip: Du kan også lave denne salat med stegte kyllingebryster i skiver eller helt uden kød!
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.