Er du klar på den lækreste tomatsuppe? Den har en virkelig dyb og mere aromatisk smag. Her får du opskriften på bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner.
1 t og 0 min4 personer
Det skal du bruge
800 g tomater (f.eks. store blommetomater)
2 røde peberfrugter
2 rødløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
2 spsk. Olivenolie
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. Sukker
1 dåse hakkede tomater
5 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
1 spsk. Balsamicoeddike
Salt og peber
Brødcroutoner
1 ciabattabrød
3 spsk. Olivenolie
2 tsk. flagesalt
Til servering
4 spsk. cremefraiche 18 %
1 håndfuld frisk timian
Bagt tomatsuppe med frisk timian og brødcroutoner
Suppe: Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Rens peberfrugterne, fjern kernehuset, og skær dem i grove stykker. Pil rødløg, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddet, og halvér det. Fordel alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og læg timianstilkene ved. Dryp med olie, og krydr med chiliflager og sukker. Bag grøntsagerne i ovnen i 40 minutter. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og fjern de grove timianstilke. Hæld grøntsagerne over i en gryde sammen med hakkede tomater fra dåse og bouillon, og bring det hele i kog. Lad det småkoge i 5 minutter. Blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Hæld piskefløde og balsamico i suppen, varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Brødcroutoner: Skær brødet i tern. Steg brødternene i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt, og afdryp på fedtsugende papir.
Servering: Servér suppen med sprøde croutoner og en skefuld cremefraiche på toppen. Pynt med frisk timian.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.