Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Æblecrumble med marcipan
24. november 2022
Af:
Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Den klassiske æblecrumble får lidt ekstra kærlighed med varme krydderier og revet marcipan. Her får du opskriften på en skøn æblecrumble med marcipan.
45 min
6 personer
Det skal du bruge til æblecrumble med marcipan
800 g æbler
3 spsk. rørsukker
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. allehånde
½ tsk. stødt ingefær
150 g havregryn
150 g hvedemel
75 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 nip salt
175 g koldt smør
150 g marcipan
150 g mandler
1 tærteform, ca. 20 cm i diameter
smør til formen
Tilservreing: cremefraiche 18 % eller flødeskum
Æblecrumble med marcipan
Tænd ovnen på 175°. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern. Bland dem med sukker, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær i en skål.
Smør tærteformen, og fordel æblerne i formen.
Rør havregryn, mel, sukker og vaniljepulver sammen i en skål, og smuldr smørret i.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og hak mandlerne.
Rør det i smuldredejen, og fordel dejen over æbleternene i formen.
Bag æblecrumblen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er sprød og gylden.
Servér med cremefraiche eller flødeskum.
Se også
Desserter
Æbletrifli med bagte æbler
Læs mere om:
æble
|
crumble
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også