De små delikate fugle smager som kylling. Servér nye kartofler til, som I kan dyppe i den lysegrønne dip
30 min6 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
3 poussiner (a 500 g)
1½ spsk. olivenolie
saft af ½-1 citron
1 lille bundt frisk estragon
4 stilke citrontimian
salt og friskkværnet peber
700 g små nye kartofler
Avocadomayonnaise
1 moden avocado
2 spsk. skyr eller græsk yoghurt
citronsaft
lidt frisk estragon
salt og friskkværnet peber
Salat
3 små hjertesalater
1 lille galiamelon
8 radiser
lidt olivenolie
citronsaft
Opskrift - sådan laver du poussiner med nye kartofler og avocadomayonnaise
Poussiner: Klip vingespidserne af, og klip på hver side af rygraden med en kraftig saks. Vend fuglen om, bred den ud, og bank/pres den flad med hånden. Læg poussinerne i en bradepande på bagepapir eller smurt alufolie. Bland olie, citronsaft og hakkede krydderurter, og fordel det på skindet. Krydr med salt og peber.
Steg poussinerne i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Tjek, om kødsaften er klar. Grill poussinerne de sidste 5-10 minutter i ovnen (eller på en udendørs grill).
Avocadomayonniase: Mos avocadokødet godt med en gaffel, og rør det sammen med skyr, citronsaft og hakket estragon. Smag til med salt og peber. Opbevar på køl. Avocadomayonnaisen er bedst og flottest i farven, når den er nylavet.
Salat: Skyl og snit salaten. Fjern kerner og skal fra melonen, og skær den i tern. Rens radiserne, og snit dem fint. Bland det hele, og dryp med olie og citronsaft.
Kog kartoflerne med skræl på i 12 minutter i saltet vand. Lad dem trække i vandet ½-1 time. De skal bare være lune. Servér poussinerne med kartofler, salat og avocadomayonnaise.
TIP: Poussinerne kan gøres klar et par timer i forvejen. Alt til salaten kan snittes og skæres, men skal først blandes til sidst.