Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler
Mad

Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler

6. april 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 ribbenssteg med svær, 800-1.000 g
  • 2 spsk. tørrede chiliflager
  • salt

FRISK KÅLSALAT MED KARTOFLER

  • 600 g små kartofler
  • ¼ spidskål
  • ¼ rødkål
  • lidt salt
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede tranebær
  • 1 bundt bredbladet persille

DRESSING

  • ¾ dl olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Læg ribbensstegen på en ovnrist, og gnid den med chiliflager og salt. Steg den i ovnen i 60 minutter med en bradepande under risten, indtil sværen er sprød, og kødet er gennemstegt.
  3. Frisk kålsalat med kartofler: Kog kartoflerne møre, og pil dem. Lad dem køle lidt af, og skær dem i mindre stykker.
  4. Snit spidskål og rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern, og drys de to slags kål med salt.
  5. Skær abrikoserne i strimler, og bland abrikoser og tranebær med kålen.
  6. Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend kartofler og persille i kålsalaten.
  7. Dressing: Rør olie samme med honning og eddike. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og servér sammen med ribbenssteg.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også