Ribbensteg og frisk kålsalat med tranebær og kartofler
6. april 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sprød ribbensteg er altid et hit. Gnid salt og chili på sværerne for at give ekstra smag! Her får du opskriften på ribbensteg med lækkert tilbehør!
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 ribbenssteg med svær, 800-1.000 g
2 spsk. tørrede chiliflager
salt
FRISK KÅLSALAT MED KARTOFLER
600 g små kartofler
¼ spidskål
¼ rødkål
lidt salt
100 g tørrede abrikoser
100 g tørrede tranebær
1 bundt bredbladet persille
DRESSING
¾ dl olivenolie
1 tsk. honning
1 spsk. æbleeddike
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler
Tænd ovnen på 190°.
Læg ribbensstegen på en ovnrist, og gnid den med chiliflager og salt. Steg den i ovnen i 60 minutter med en bradepande under risten, indtil sværen er sprød, og kødet er gennemstegt.
Frisk kålsalat med kartofler: Kog kartoflerne møre, og pil dem. Lad dem køle lidt af, og skær dem i mindre stykker.
Snit spidskål og rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern, og drys de to slags kål med salt.
Skær abrikoserne i strimler, og bland abrikoser og tranebær med kålen.
Skyl og tør persillen, og hak den groft. Vend kartofler og persille i kålsalaten.
Dressing: Rør olie samme med honning og eddike. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og servér sammen med ribbenssteg.