Her får du opskriften på et friskt alternativ til den klassiske rødkål - nemlig en frisk, frugtig rødkålssalat, der stadig emmer af jul. Selvom vi elsker den danske julemad, er det ikke til at komme udenom, at den er lidt tung til tider. Derfor kan det være lækkert og forfriskende med en rå rødkålssalat, der er både frisk og sprød.
Denne rødkålssalat med appelsin og valnødder er hurtig og nem at lave, og du kan enten servere den i stedet for den klassiske rødkål eller blot som ekstra tilbehør til julemiddagen.
Julen er som bekendt en tid, hvor vi samles med vores venner og familie, og maden er i høj grad et midtpunkt til jul. Når juleaften nærmer sig, så er det rart at have styr på alle elementerne til et fuldendt julebord. Og hvis du ikke skal sammensætte en vegetarisk menu, så må du ikke glemme juleanden.
PRØV OGSÅ: Opskrift på lækker andesteg
Du kan sagtens servere både klassisk rødkål og den friske rødkålssalat på samme julebord. Der er en stor sandsynlighed for at den traditionelle købe-rødkål vil stå urørt ved siden af din egen hjemmelavede rødkål, men det er altid en god ide at være på den sikre side. Vi har heldigvis også Louisa Lorangs opskrift på god gammeldags klassisk rødkål, som sagtens kan spises sammen med den friske. Opskriften finder du nedenfor.
PRØV OGSÅ: Nem opskrift på klassisk rødkål
Skal du planlægge årets julefrokostmenu, passer denne opskrift på rødkålssalat med appelsiner, knas og kærlighed også perfekt til. Men en lækker Waldorfsalat bliver også et populært indslag på julebordet. Få opskriften på Waldorfsalat herunder.
PRØV OGSÅ: Waldorfsalat
Til julemenuen hører både andesteg, flæskesteg, brunede kartofler, æbler med gele, sauce og rødkål i flere former – og selvfølgelig prikken over i’et, en sød og cremet portion risalamande med kirsebærsauce og en smuttet mandel i. Glem ikke at købe en mandelgave! Få vores bedste opskrift på risalamande med kirsebærsauce her.