Skyl og tør de 3 slags salat og brøndkarse, og fordel det på et fad.
Skyl vindruerne; skær dem over på langs, og fjern eventuelle sten.
Rens bladselleri, og snit den på skrå.
Skyl og hak persillen.
Fordel druer, bladselleri og persille over salaten.
Rist valnødderne let på en tør pande, og hak dem groft.
Dressing: Rør sennep, eddike, olie og mayonnaise godt sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Hæld den over salaten.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Fordel æble og valnødder over salaten.
Bræk eller skær stykker af osten, og fordel det over salaten.
Servér salaten med groft brød til.
Prøv også: Grønkålssalat med æble
Waldorfsalat passer godt til det meste kød – svin, vildt, kylling og and. Derfor er waldorfsalaten også rigtig god som tilbehør til julemaden.
Tilføj mere grønt – fx grønkål eller rød spidskål – de fleste typer kål fungerer godt i waldorfsalat.
Tilføj friske krydderurter som fx purløg eller persille.
En mindre fed version af dressingen til waldorfsalat kan laves ved at erstatte mayonnaise med fx skyr e.l.
Prøv også: Rødkålssalat med appelsin og valnødder
Waldorfsalat er en grøn salat, der primært består af frugter og nødder med tilbehør af forskellige slags grøn salat. Hele salaten vendes i en dressing baseret på sennep og mayonnaise.
Her er en ret, hvor der ikke er meget spekulation om, hvor den kommer fra. Waldorfsalat stammer nemlig fra Hotel Waldorf i New York, hvor den blev serveret første gang i 1896. Waldorfsalaten er altså en amerikansk ret, der ofte serveres i forbindelse med højtider som Thanksgiving og jul.