Andebryst med sprød salat og stegte kartofler
Mad

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler

21. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I den her opskift har vi skruet lidt op på madbudgettet – men det er det hele værd. Her får du opskriften på en luksusret med saftig andebryst med stegte kartofler og sprød salat.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebryster
  • frisk koriander
  • 700 g små kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 cm peberrod
  • 3 gulerødder
  • ¼ spidskål
  • 4 forårsløg
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl honning
  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • ½ frisk rød chili

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler

  1. Andebryst: Rids fedtet på andebrysterne i tern. Steg andebryst på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.
  2. Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 25 minutter.
  3. ​​​​Sprød salat: Skræl og riv peberrod fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit spidskål helt fint. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl æblet, og skær det i helt tynde både. Vend det hele forsigtigt sammen.
  4. Spicy dressing: Rist fennikelfrø i en lille gryde uden fedtstof. Hæld æbleeddike ved, og kog op. Tilsæt honning og ingefær, og lad det koge i 2 minutter. Tag det fra varmen, og vend dressingen i grøntsagerne. Skær chilien i små tern, og drys dem over salaten. Skær andebrysterne i skiver, og pynt med koriander. Servér andebryst med salat og kartofler.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Sådan tilbereder du saftige andebryster

Andebrystet er en yderst populær råvare i de kolde vintermåneder – og med god grund, for hvem elsker ikke den harmoniske blanding af mørt kød og sprødt skind at lune sig på, når vinden suser udenfor?

Tips til at tilberede saftige og velsmagende andebryster:

1. Rids huden: Skær forsigtigt skindet på andebrystet i et rutemønster med en skarp kniv. Dette hjælper fedtet med at smelte og giver en sprød skorpe.

2. Marinér eller krydr: Lad andebrysterne marinere i en blanding af olie, salt, peber og eventuelle ønskede urter eller krydderier i mindst 30 minutter før tilberedning. Dette giver smag og saftighed.

3. Forvarm panden: Forvarm en stegepande over medium varme, inden du lægger andebrysterne på. Dette hjælper med at forhindre, at kødet hænger fast.

4. Steg korrekt: Læg andebrysterne med skindsiden ned i den varme pande. Steg dem i 6-8 minutter på den ene side, indtil skindet bliver gyldent og sprødt.

5. Lad det hvile: Efter stegning, lad andebrysterne hvile i 5-10 minutter under sølvpapir. Dette hjælper med at fordele safterne jævnt gennem kødet.

6. Tilbehør: Andebryst går godt sammen med frugtige saucer som kirsebærsauce eller appelsinsauce.

Læs også