En dejlig vegetarisk ret, som alle vil elske – selv de mest inkarnerede kødspisere. Her får du opskriften på aubergine-ruller med ricotta og bulgur
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
2 store auberginer
2 spsk. olivenolie
salt
250 g ricotta
2 spsk. olivenolie
25 g friskrevet parmesan
TOMATSAUCE
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
FYLD
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g brune champignoner
salt og friskkværnet peber
200 g grov bulgur
½ l hønsebouillon
1 håndfuld bredbladet persille
Pynt
25 g friskrevet parmesan
Opskrift - sådan laver du aubergine-ruller med ricotta og bulgur
TOMATSAUCE: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og krydderier, og bring saucen i kog. Lad den simre under låg, imens du tilbereder resten.
Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, drys med salt, og bag skiverne møre i ovnen i ca. 15 minutter.
FYLD: Hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Rens champignonerne, skær dem i små tern, og steg dem gyldne sammen med løg og hvidløg. Kværn salt og peber over. Skyl bulguren i en sigte, og tilsæt den. Hæld bouillon i gryden, og bring det hele i kog. Lad retten simre under låg i 15 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket persille.
Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Pisk ricotta sammen med olivenolie og 25 g fintrevet parmesan, indtil den er luftig, og smag til med salt. Smør pisket ricotta på hver aubergineskive, og læg 1-2 spsk. fyld i den tykke ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i tomatsaucen. Drys med parmesan, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil osten er gylden og sprød.
TIP: Vil du spare tid, kan du bruge en færdig tomatsauce.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.