Bagt torsk med grøn linsesalat
Mad

Bagt torsk med grøn linsesalat

28. marts 2022
Af: Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Grønne linser er nemme og hurtige at tilberede, og de udgør en perfekt basis i en frisk og fyldig salat. Her får du opskriften på bagt torsk med grøn linsesalat
38 min4 personer

BAGT TORSK

  • 800 g torskefilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

GRØN LINSESALAT

  • 200 g grønne linser
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 1 granatæble
  • 50 g rosiner
  • ½ bundt dild
  • saften af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • ½ bundt dild
  • 1 usprøjtet citron

Bagt torsk med grøn linsesalat

  1. Grøn linsesalat: Skyl linserne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken. Skyl fenniklen, og fjern de yderste blade. Pil løget. Snit fennikel og løg fint, evt. på et mandolinjern.

    Halvér granatæblet, og slå kernerne ud i en skål med en ske – fjern de bitre hvide hinder. Vend linser, fennikel, rødløg, granatæblekerner og rosiner sammen i en skål. Vend finthakket dild, citronsaft og olie i salaten.
  2. Bagt torsk: Tænd ovnen på 180°. Læg fiskefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir; dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag fileterne i ovnen i 7-8 minutter.
  3. Servering: Hak dilden groft. Skyl citronen, og skær den i både. Anret salat og torsk på tallerkener, drys med dild, og servér med citronbåde til.

TIP: Du kan udskifte torsken med laksefileter. Til forskel skal laksefileterne have mellem 20-30 minutter i ovnen eller giv dem en tur på panden, og oplev den sprøde overflade.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Derfor skal du spise torsk

Torsk er spækket med næring – fisken er rig på jod og selen, hvilket er med til at styrke vores immunforsvar. Samtidigt har torsken et højt indhold af A, E, D og B12 vitamin.

Du har sikkert hørt om omega-3-fedtsyrer. Torsk, som er i familie med laks, er en af de fisk, der indeholder allermest af det sunde fedt. Så meget faktisk, at fisk på dagsmenuen næsten virker hurtigere end hjertemedicin.

Torsk indeholder få kalorier og er rigt på protein, og den kombination gør torsk alle tiders, hvis man gerne vil holde vægten nede. Læs med her, hvorfor du netop skal spise torsk. Det er nemlig en vidunderlig kilde til sunde fedtsyrer.

Læs også