https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/kage/bananbrdfotoprim.jpg
Mad

Bananbrød med vanilje-citroncreme

9. februar 2023
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Bananer er rigtig gode at bruge i kager, fordi de giver en skøn sødme og gør krummen blød - prøv denne opskrift på et lækkert bananbrød med vanilje-citroncreme.
10 personer

Ingredienser til bananbrød

  • 3 æg
  • 200 g farin
  • 125 g smeltet smør
  • 3 modne bananer
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g hvid chokolade, hakket fint
  • 4 spsk. rørsukker

Ingredienser til vanilje-citroncreme

  • 200 g græsk yoghurt eller creme fraiche
  • Fintrevet citronskal fra 1 økologisk citron
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 6 spsk. flormelis

Sådan laver du bananbrød

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Pisk æggene godt med farin, tilsæt smør, og rør godt.

  3. Mos bananerne, og rør dem sammen med æggene.

  4. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn sammen, kom det i æggebananmassen, og rør godt til en ensartet dej.

  5. Vend chokoladen i dejen.

  6. Kom dejen i den smurte form, drys med rørsukker, og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.

  7. Rør vanilje-citroncremen sammen, og stil den i køleskabet, til kagen skal serveres.

Læs mere om:

Læs også