Opskrift - sådan laver du banh mi-fyldte søde kartofler
1. BANH MI-FYLD: Skær nakkefilet i meget tynde skiver. Pil løg og hvidløg. Rens og snit chilien. Blend løg, hvidløg og chili med sojasauce, olie, sukker, limesaft og revet limeskal i en foodprocessor eller minihakker. Vend kødet i marinaden, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.
2. Tænd ovnen på 180°. Skrub søde kartofler; halvér dem på langs, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt. Bag dem i 45 minutter, til de er helt møre. 3. SYLTEDE GULERØDDER: Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Vend dem med eddike, sukker og salt i en lille gryde. Giv dem et hurtigt opkog, og hæld dem på et skoldet syltetøjsglas. Lad de syltede gulerødder køle af. De holder sig fint på køl i flere uger. 4. SRIRACHA-MAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, sriracha-sauce, citronsaft og salt i en skål. 5. Steg kødet på en (grill)pande ved høj varme, så det bliver gyldent og gennemstegt. Skyl og snit spidskål i tynde bånd, skyl og skær agurk i skrå skiver, og hak koriander groft. Skær et snit i de bagte halve søde kartofler, og giv dem et tryk, så de åbner sig. Fyld dem med kød og grøntsager, og top med sriracha-mayo.
TIP: Sriracha-sauce lyder eksotisk, men kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her
Tirsdag: Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde – Få opskriften her
Onsdag: Svampesuppe med serranoskinke – Få opskriften her
Torsdag: Ratatouille-tærte med squash – Få opskriften her