https://imgix.femina.dk/media/article/1513-mad-3.png
Mad

BBQ-spareribs med søde kartofler

16. marts 2022
Af: Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge byder vi på ægte amerikanermad. Her får du opskriften på BBQ-spareribs med søde kartofler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 kg kamben

MARINADE

  • 1 dl brun farin
  • 1 spsk. salt
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. cayennepeber

SØDE KARTOFLER

  • 600 g søde kartofler
  • olivenolie
  • salt

BBQ-SAUCE

  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 dl ketchup (f.eks. Heinz)
  • 300 g brun farin

GRØN SALAT

  • 300 g blandede 
  • salatblade
  • 100 g blommetomater
  • 1 salatløg

DRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

De søde kartofler er ikke så almindelige herhjemme, men i USA spiser man dem ofte. De fås i større supermarkeder.

1. Marinade: Bland farin, salt, oregano, presset hvidløg og cayennepeber, og fordel det på kambenene. Lad dem marinere i mindst 2 timer.

2. Søde kartofler: Skrub de søde kartofler, og skær dem i grove stænger. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 45-60 minutter.

3. BBQ-sauce: Pil og hak løg og hvidløg. Kog dem med ketchup og brun farin i en lille gryde i ca. 5 minutter.

4. Smør BBQ-saucen på spareribsene, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 160° i ca. 1 time og 15 minutter.

5. Grøn salat: Skyl salat og tomater. Halvér tomaterne. Bland salat og tomater med løg skåret i tynde skiver.

6. Dressing: Bland hakket hvidløg med de øvrige ingredienser, og hæld det over salaten.

7. Varm evt. kartoflerne i ovnen inden servering.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også