Den lækreste saft, du længe har smagt. Lavet på blommer, appelsin og vanilje. Drik den fortyndet med vand og isterninger, eller bland med kold tør hvidvin til en lækker aperitif. Men kom endelig ikke for meget i, for saften er jo sød. Saftens farve afhænger af, hvilke blommer du bruger. Skal opbevares i køleskab
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min
Ingredienser til 1 liter til at fortynde af
1 kg blommer
saft af 2 friskpressede
appelsiner
ca. 5 dl vand
1 vaniljestang klippet i stykker
450 g lyst rørsukker
Opskrift - sådan laver du blommesaft
Skær blommekødet fri af stenen, og kom det i en stor gryde med appelsinsaft, vaniljestang og vand. Lad det småkoge under låg i 30-45 minutter, til frugten er helt mør.
Si massen gennem et opvredet rent viskestykke i en sigte over en skål i nogle timer, gerne natten over. Mas eller rør ikke i frugten, men lad den bare dryppe helt tør. Der bliver 8-9 dl siet saft.
Kom det i en ren gryde, og kog op igen med rørsukkeret. Lad det småkoge i 5 minutter.
Kom blommesaft på rene, skoldede flasker (brug en tragt). Køl saften af, og opbevar den i køleskab, da der hverken er konserveringsmiddel eller nok sukker i.