Blommetrifli med vaniljecreme
Mad

Blommetrifli med vaniljecreme

16. marts 2023
Af: Cecilia Fahlström
Foto: Stine Christiansen
Sensommerens mørklilla blommer gør sig ualmindelig godt i en trifli med det ene lækre lag efter det andet. Her får du opskriften på blommetrifli med vaniljecreme
4 personer
Tid i alt 30 min

Blommetrifli med vaniljecreme

  • 500 g blommer
  • 4 spsk. Amaretto
  • 3 spsk. brun farin
  • Korn af ½ vaniljestang
  • 1 spsk. kartoffelmel

VANILJECREME

  • 1¼ dl piskefløde
  • 1¼ dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 20 g majsstivelse (Maizena)

TIL SERVERING

  • 12-16 makroner

Opskrift - sådan laver du blommetrifli med vaniljecreme

1. BLOMMEKOMPOT

  • Skyl blommerne, fjern stenen, og skær dem i kvarter.
  • Varm langsomt blommerne op i en gryde sammen med Amaretto, brun farin og vaniljekorn under forsigtig omrøring, til farinen er smeltet.
  • Tag ca. 2 spsk. af væsken fra, og hæld i en lille skål. Rør kartoffelmel i væsken til en jævning uden klumper.
  • Tag gryden af varmen, når blommerne har en passende blød konsistens, og lad dem køle lidt af i gryden. Rør herefter jævning i.
  • Hæld blommerne i en lufttæt beholder, og stil den på køl, indtil desserten skal anrettes.

2. VANILJECREME

  • Varm fløde og mælk op til kogepunktet under omrøring i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg vaniljebælg og vaniljekorn i mælkeblandingen, og rør, så kornene fordeles. Lad det simre.
  • Pisk æggeblommer og sukker tykt i en skål med en elpisker. Pisk majsstivelse i.
  • Bland en lille smule af mælkeblandingen i skålen med æggeblandingen, og hæld herefter hele æggeblandingen op i gryden.
  • Varm op ved svag varme, til cremen tykner – den må ikke koge! Tag gryden af blusset, og lad cremen afkøle.
  • Fjern vaniljebælgen, når cremen skal bruges.

3. SERVERING

  • Knus makronerne let.
  • Anret triflien i lag med blommer, vaniljecreme og makroner, til det hele er brugt op.
  • Servér straks.

TIP: Kompot i overskud? Brug det på din morgenyoghurt og i pandekager.

Læs mere om:

Læs også