https://imgix.femina.dk/media/1dee6e4fadfa4f58bc3b7f33d5fd87c3.jpg
Mad

Bøfsalat med sprøde løg

21. februar 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er bøfsalat med sprøde løg. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 2 dl grove ris
  • salt og peber
  • 2 bøffer
  • lidt olie til stegning
  • 1 løg
  • 1 dl mel
  • olie til stegning

ENDVIDERE

  • 1 spsk. flydende honning
  • ¼ dl limesaft
  • 1 tsk. hakket rød chilipeber, eller efter smag
  • 2-3 tsk. fintrevet ingefær
  • evt. 1-2 tsk. sesamolie
  • 300 g små tomater

Kog risene efter anvisningen på pakken. Vent med at salte dem, til de er færdige, så forkorter du kogetiden.
Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande eller grillpande. Krydr med salt og peber. Lad dem trække lidt, og skær dem i skiver.
Skær løget i tynde skiver; vend løgskiverne i mel, og steg dem gyldne i rigeligt olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og krydr med salt.
Rør honning, limesaft, chili, ingefær og evt. sesamolie sammen. Smag til med salt. Skær tomaterne i mundrette stykker, og vend dem med dressingen.
Anret den varme ris med skiver af bøf og tomater, og top med sprøde løg. Servér straks.

Læs mere om:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.