Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk. rent kakaopulver
100 g valnøddekerner
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Smør til formen
KARAMELCREME
2½ dl piskefløde
50 g karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)
PYNT
200 g brombær
100 g blåbær
Opskrift - sådan laver du brownie med karamelcreme og bær
1. Brownie: Tænd ovnen på 180°. Smelt forsigtigt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker, og tilsæt den let afkølede chokoladeblanding. Rør mel, salt og kakao sammen. Sigt melblandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, så luftigheden bevares. Vend grofthakkede valnødder i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af i formen. 2. Karamelcreme: Pisk fløden stiv, og vend den karamelliserede mælk i. Smør cremen ud på den afkølede kage, og pynt med friske bær. PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage