Det er ganske vist ikke kage, men bollerne her er mindst lige så gode til at tilfredsstille den søde tand. Her får du opskriften på brydeboller med kokos og citron
10 personer
Tid i alt 2 t og 0 min
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
2½ dl vand
150 g yoghurt naturel 0,5 %
25 g kokosolie
1 citron, fintrevet skal og saft
1 tsk. salt
2 spsk. honning
50 g kokosmel
Ca. 450 g speltmel, sigtet
Opskrift - sådan laver du brydeboller med kokos og citron
1. Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt yoghurt, kokosolie, citronskal, citronsaft, honning og ⅔ af kokosmelet. Rør dejen godt sammen og rør hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen må gerne være klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hvile 1 time. 2. Sæt 10 boller med skeer i en stor smurt springform, så de kan vokse sammen. Lad dem hæve i 30 min. Drys med resten af kokosmelet og bag dem ved 210° i ca. 20 min., til de er gyldne og gennembagte. Energi pr. bolle: 245 kcal. Fordelt på: fedt 24 %, protein 9 %, kulhydrat 67 % PRØV OGSÅ: Ostebrød med squash