Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør
Mad

Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør

27. september 2018
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Det er ikke kun kartofler, der kan laves efter hasselback-metoden. Prøv sødmefulde butternutsquash, og anret dem over en fyldig kernesalat. Her får du opskriften på bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør
45 min4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 butternutsquash
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

BYGKERNESALAT

  • 4 dl bygkerner
  • 25 g hasselnødder
  • 30 g parmesan
  • 1 bakke blandet salat

BRUNET SMØRDRESSING

  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 lille løg
  • 50 g smør
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød

Opskrift sådan laver du bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør

1. Tænd ovnen på 180°. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne. Skær lange snit i hver halvdel med en skarp kniv uden at skære hele vejen igennem græskarskallen. Læg de 2 halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Krydr med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 45 minutter, til butternutsquashene er flot gyldne. 2. BYGKERNESALAT: Kog bygkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Høvl parmesan i tynde flager. 3. BRUNET SMØRDRESSING: Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt. 4. BYGKERNESALAT, FORTSAT: Skyl salaten, og bland den med de kogte bygkerner på et fad. Drys hasselnødder og parmesanflager over. 5. SERVERING: Anret butternutsquash på fadet, og dryp brunet smørdressing over. Servér med lunet brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frisk pasta med laks og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sort quinoa - Få opskriften her

Torsdag: Thai beef-bowl med mango - Få opskriften her

Fredag: Coq au vin med kartoffelmos - Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også