Cæsarsalat er både nemt og lækkert — her får du en dejlig variation med kylling, der gør retten perfekt både som hovedret og som frokost.
4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
3-4 kyllingebrystfileter
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 stor romainesalat
parmesanost
CROUTONER
2-3 skiver daggammelt brød
olivenolie til stegning
1 hvidløgsfed
DRESSING
2 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 ansjosfileter i olie
1 spsk. sherryeddike
worcestersauce
2 spsk. friskrevet parmesan
2 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
godt brød
Cæsarsalat med kylling og croutoner
Steg kyllingen i lidt olivenolie i ca. 5-6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og læg til side.
Cæsardressing: Hak hvidløg, æggeblommer, ansjosfileter, sherryeddike, worcestersauce og parmesan i en minihakker eller en blender. Tilsæt olien, lidt ad gangen, mens du blender. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. Smag til med salt og peber.
Brødcroutoner: Skær brødskiverne i tern, og steg dem i lidt olivenolie på panden. Vend dem med presset hvidløg, og steg lidt mere. Læg dem på fedtsugende papir.
Salaten og servering: Skyl salaten og fordel den på 4 tallerkener, og dryp lidt dressing over. Skær kyllingefileterne i skiver, og fordel dem over salaten sammen med høvlet parmesan og brødcroutoner.
Tip: Drys evt. med sprødstegt parmaskinke
Tip: Kyllingen gør salaten ekstra mættende – spis brød til, hvis der alligevel mangler fylde.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.