Disk op med den blødeste cheesecake med chokolade. Den fantastiske opskrift er af konditor Elisabeth Johansson, svenskernes svar på Mette Blomsterberg
14 personer
DET SKAL DU BRUGE
200 g smør
2½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 dl kakao
Smør til formen
FYLD
200 g mørk chokolade 70%
300 g friskost, f.eks. Philadelphia
3 æg
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
2 spsk kold espressokaffe eller stærk kaffe
PYNT
½ spsk kakao
Opskrift - sådan laver du cheesecake med chokolade
Kør smør, sukker, vaniljesukker, hvedemel og kakao i blenderen til en tyk, jævn dej.
Læg bagepapir i bunden af en springform, diam. 24 cm, og smør kanterne. Hæld dejen i, glat overfladen og stil formen med bunden i køleskabet.
Sæt ovnen på 175 grader.
Hak chokoladen og smelt den i mikroovnen ved lav effekt. Rør af og til i den, så den ikke brænder på.
Bland friskost, æg, sukker og vaniljesukker sammen til fyldet til cheesecake. Tilsæt den smeltede chokolade, fløde og kaffe og rør det til en jævn masse.
Tag formen ud af køleskabet og hæld fyldet ud over dejen.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 min.
Tag den færdigbagte cheesecake ud og lad den køle af. Sæt den afkølede cheesecake i køleskabet og lad den stå et par timer. Sigt kakao over inden servering.
Server cheesecake med chokolade som desserten efter en god middag i dejligt selskab.