Den ligner en million, men den er ret let at lave. Valnøddebunden giver et skønt knas, der står i lækkersulten kontrast til den fløjlsbløde flødeostecreme.
4 t og 0 min4 personer
Kiksebund:
100 g valnøddekerner
200 g Digestive-kiks
1 spsk. ahornsirup
125 g smør
Springform, Ø ca. 22 cm
Lagkageplast
Flødeostecreme:
4 blade husblas
250 g flødeost naturel
250 g mascarpone
1 dl ahornsirup
3 dl piskefløde
375 g hindbær
Pynt:
1 spsk. frysetørrede hindbær
Opskrift - sådan laver du cheesecake med hindbær og valnødder
Kiksebund: . Tænd ovnen på 150°. 2. Fordel valnødderne på en bageplade, og bag dem i 7 minutter, til de bliver flot gyldne. 3. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og beklæd siderne med lagkageplast. 4. Blend ristede valnødder, kiks og ahornsirup i en foodprocessor. 5. Smelt smør, og rør det sammen med de knuste kiks og nødder. 6. Fordel massen jævnt i springformen, og pres den godt sammen, så den dækker formens bund.
Flødeostecreme: 1. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Vrid vandet fra, og smelt forsigtigt husblassen over et vandbad. 2. Rør flødeost, mascarpone og ahornsirup sammen til en ensartet creme. Vend et par skefulde af cremen sammen med husblassen, og rør derefter husblasmassen sammen med den resterende creme. 3. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med cremen. 4. Fordel et lag af cheesecakecremen oven på kiksebunden, og læg hindbær ovenpå. Fordel den resterende cheesecakecreme over hindbærrene. 5. Stil cheesecaken på køl i mindst 4 timer, til cremen har sat sig. PRØV OGSÅ: Cheesecake med chokoladetoppingPynt: Pynt toppen med frysetørrede hindbær, og servér.