Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait
Mad

Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

2. marts 2022
Af: Madredaktionen
Undervurdér ikke udseendet, når det gælder din dessert. Smagen er én ting, men looket kan også være det, der gør en dessert uforglemmelig
6 personer
Tid i alt 30 min

VANILJEPARFAIT

  • 1 l kaffefløde 9 %
  • korn af 2 vaniljestænger
  • 20 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1 fryseegnet form, 1 l

CHOKOLADE-KAFFE-SUPPE

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 1 dl friskbrygget kaffe, gerne espresso
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk. Cointreau eller 
  • anden orangelikør

1. Vaniljeis: Varm forsigtigt fløde og vaniljekorn op i en gryde – fløden må ikke koge, men kun lige varme et par minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk den varmede fløde i æggemassen, lidt ad gangen, så den tykner. Hæld iscremen i en form, pak den ind i husholdningsfilm, og stil formen i fryseren i 5-6 timer.

2. Chokolade-kaffe-suppe: Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Rør kaffen i. Rør fløde i, lidt ad gangen. Tilsæt Cointreau, og rør suppen ensartet. Servér suppen i dybe tallerkener med en kugle vaniljeparfait.

Læs også