chokolade dessert
Mad

Chokoladekage med lakridscreme

10. november 2021
Af: Madredaktionen
Udgivet første gang d. 23. april 2015
Lakridscremen er et overraskende element i denne lækre chokoladekage - Få opskriften her.
6 personer

BUNDE

  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g blødt smør
  • 200 g brun farin
  • 5 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 springforme, 20 cm i diameter
  • smør og sukker til formene
  • 5 spsk. solbærmarmelade

LAKRIDSCREME

  • 2½ piskefløde
  • 50 g flormelis
  • ca. 2 spsk. lakridssirup (f.eks. fra Johan Bülow)

CHOKOLADEGLASUR

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk. sirup
  • 100 g smør

PYNT

  • evt. chokoladespåner

Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med lakridscreme

  1. Chokoladekage-bunde: Start med at smelte chokoladen over vandbad, og lad den køle af. Pisk derefter smør og farin til en cremet konsistens. Del æggene i blommer og hvider, gem hviderne i en skål. Pisk æggeblommerne i smør-farin-dejen, 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Rør den let afkølede smeltede chokolade i dejen. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Tænd ovnen på 180°. Smør springformene med smør, og drys med sukker. Fordel dejen i de 2 forme. Bag kagerne i 20-25 minutter (tjek evt. med en strikkepind, om de er færdigbagte). Afkøl kagerne på en bagerist.
  2. Lakridscreme til chokoladekage: Pisk fløden til skum med flormelis. Vend lakridssiruppen i, og smag til. Smør solbærmarmelade og lakridscreme på den ene kagebund, og læg den anden ovenpå.
  3. Chokoladeglasur til chokoladekage: Smelt alle ingredienserne over vandbad. Rør godt, til det er ensartet i konsistensen. Hæld glasuren over i en anden skål, og stil den i køleskabet. Rør i glasuren hvert 5. minut, til konsistensen er smørbar. Fordel chokoladeglasuren på kagen. Pynt evt. med chokoladespåner.

Læs mere om:

Læs også