Opskrift - sådan laver du chokoladelagkage med brombærcreme
1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde. Tag det af varmen, og afkøl let. Del æggene i blommer og hvider. Rør mel, æggeblommer, bagepulver og salt i chokoladeblandingen i gryden, til dejen er jævn. Pisk hviderne stive i en ren skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber, til dejen er glat og ensartet. Beklæd bunden af springformene med bagepapir, og smør kanterne med smør. Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til kagerne er netop gennembagt (tjek med tandstikker eller kniv). Lad kagerne køle helt af, og sæt dem derefter på køl i mindst 6 timer. 2. BROMBÆRCREME: Skær smør i små tern, og lad det stå på køkkenbordet, til det har stuetemperatur. Hæld æggehvider og sukker i en skål, og placér den over en gryde med simrende vand. Varm langsomt blandingen op, til sukkerkrystallerne smelter, imens du pisker konstant. Tag skålen af varmen, og pisk blandingen til en hvid og sej marengsmasse med en elpisker. Tilsæt smørret, lidt ad gangen. Hvis cremen skiller, skyldes det, at den bliver for kold. Varm den derfor forsigtigt op over vandbadet, og pisk igen, så den samler sig. Blend brombærrene til en glat puré, og pres dem gennem en si for at sortere kernerne fra. Rør puréen i cremen. 3. SERVERING: Læg den ene kage på et fad, og smør halvdelen af brombærcremen på. Læg den anden kage oven på, og fordel resten af cremen over. Pynt med brombær og hakket chokolade. PRØV OGSÅ:
Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers