Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme
Mad

Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme

18. juli 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Kyllingekødet får ekstra god smag, når det steges i ovnen sammen med citron. Her får du opskriften på citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme
1 t og 20 min4 personer
Tid i alt 2 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 800 g små kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber
  • 2 usprøjtede citroner

LUN SPIDSKÅLSSALAT

  • 100 g bacon
  • 1 spidskål
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt radiser
  • 400 g friske ærter i bælg
  • evt. rød skovsyre

GRØN URTECREME

  • 1 potte kruspersille
  • 1 potte frisk dild
  • ½ potte frisk basilikum
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1½ tsk. flydende honning
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme

1. Tænd ovnen på 200°. Rens kyllingen, og dup den tør. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel kartoflerne i et ovnfad, vend med 2 spsk. olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Smør kyllingen ind i 2 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Læg kyllingen i fadet. Skær citronerne i både, og læg halvdelen af dem ind i kyllingen. Fordel resten i fadet. Steg retten i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter. 2. LUN SPIDSKÅLSSALAT: Skær bacon i tern, og steg dem på en pande. Afdryp. Rengør panden. Skyl spidskålen, og skær den i 6-8 stykker. Steg dem i smør på panden i ca. 5 minutter. Rens og snit forårsløgene. Rens radiserne, og skær dem i tern. Bælg ærterne. Fordel det hele på et fad, og pynt evt. med skovsyre. 3. GRØN URTECREME: Skyl og tør krydderurter, og kør dem med 1 dl cremefraiche i en blender. Rør cremen sammen med resten af cremefraichen, mayon-naise, citronsaft og honning, og smag til med salt og peber. Servér som tilbehør til kylling, kartofler og lun spidskålssalat. Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.