Tænd ovnen på 175° (varmluft).
Dup kyllingelårene tørre.
Pil og riv hvidløg. Riv skallen af appelsin og citron, og pres saften af begge frugter. Bland hvidløg, skal og saft i en skål, og rør det sammen med olivenolie, tahin, salt og peber.
Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i mindst 30 minutter på kølgerne længere.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i halve eller kvarter, så de har samme tykkelse. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad.
Rør honning, olie, balsamico, birkesfrø, salt, peber og nigellafrø sammen. Hæld det over gulerødderne, og vend rundt.
Sæt gulerødderne i ovnen i 45 minutter, til de er flot gyldne.
Fordel kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte og flot gyldne.
Anret kyllingelårene på et fad med rucola, og drys med rosiner og mynte.
Servér med bagte gulerødder og brød.
Andre opskrifter til aftensmaden
Æggekage med squash, spinat og gedeost