brændte mandler opskrift
Mad

Brændte mandler

10. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Brændte mandler er at få alle steder i december, men har du nogensinde prøvet at lave brændte mandler selv? Opskriften på hjemmelavede brændte mandler er simpel og ret nem med de rette tricks!

Det skal du bruge til brændte mandler

  • 2 dl vand
  • 300 g sukker
  • 400 g store spanske mandler
  • 2 tsk. eddike
  • 1 spsk. smør

Sådan laver du brændte mandler:

  1. Kog vand, sukker, mandler og eddike sammen til en tyk sirup i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt smør, hæld det hele ud på bagepapir, og skil mandlerne ad med en træske.
  3. Afkøl mandlerne.
  4. Rist dem på en stor varm stegepande, til de er flotte mørke og gyldne. Afkøl på bagepapir.
  5. Server mandlerne som en del af konfektfadet i løbet af december og den søde juletid.

TIP: Vil du have ekstra smag af jul, kan du lave brændte mandler med kanel. Tilsæt kanelen i første trin i opskriften her og få en skøn smag til de brændte mandler.

Er det svært at lave brændte mandler?

Opskriften på hjemmelavede brændte mandler er nem, men det varme sukker kan være lidt udfordrende. Man skal nemlig arbejde hurtigt, før den størkner men også passe på fingrene, da sukkermassen er brandvarm.

Et godt tip er at være flere om at skille mandlerne ad, da det skal gå hurtigt, før de klistrer sammen. Brug en gaffel, ske, tang eller lignende redskab, så I ikke brænder fingrene. Er der alligvel nogle af de brændte mandler, der hænger sammen, kan de brækkes fra hinanden, når de er kolde og sukkermassen er størknet.

Hvordan opbevarer man brændte mandler?

De brændte mandler holder sig bedst sprøde i en papirpose eller i bagepapir og i en tætsluttet beholder. Undgå at stille dem i sollys, da det kan gøre mandlerne bløde og harske. De hjemmelavede brændte mandler kan i princippet holde sig længe, men det smager så godt, at de som regel forsvinder på kort tid!

Læs også